Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tejszínes epres gyümölcskrémes! recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 10 380 alkalommal

elkészítve: 161 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat szét válaszuk a sárgáját kikeverjük a cukor felével,a tojásfehérjét csipet sóval és a maradék cukorral felverjük kemény habba.

A kikevert tojássárgálához hozzáadjuk a lisztet és hab negyedét alaposan összekeverjük.

A megmaradt tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk kikevert tojásos lisztbe.

Egy 20x33 cm tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük majd belesimítjuk a piskóta masszát.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 percre .

Ha megsült a piskóta rácson kihűtjük.

Amíg hűl a piskóta addig elkészítjük a pudingot és tejszínhabot.

A tejszínt felverjük kemény habbá.

A két csomag puding port kevés tejjel csomómentesre kikavarjuk.

A tejbe berakunk 6 evőkanál cukrot és feltesszük a tűzre és felforraljuk.

A felforrt tejet ráöntjük a kikevert puding porra összekeverjük visszatesszük a tűzre .

Állandó kevergetés mellet besűrítjük ha felforr lehúzzuk a tűzről langyosra kihűtjük.

A ki hűlt piskóta tetejét kirakjuk az eper szeletekkel majd ráöntjük a pudingot elsimítjuk.

Veszünk egy csillag csöves habzsákot beleszedjük a tejszínhabot .

A puding tetejére habrózsákat nyomunk.

A habrózsák tetejét kidíszítjük eperrel.

2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megszilárduljon.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tejszín mindig hideg legyen mert ha akkor nem lehet felverni.

Hozzávalók

Hozzávalók: 5 db egész tojás, 5 ek cukor,5 ek liszt,csipet só, 8 dl tej ,2 csomag főzős vaníliás pudingpor,2 dl cukrász tejszín, 40 dkg friss eper.

Kövess minket a Facebookon is!