megtekintve: 10 380 alkalommal
elkészítve: 161 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a tojásokat szét válaszuk a sárgáját kikeverjük a cukor felével,a tojásfehérjét csipet sóval és a maradék cukorral felverjük kemény habba.
A kikevert tojássárgálához hozzáadjuk a lisztet és hab negyedét alaposan összekeverjük.
A megmaradt tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk kikevert tojásos lisztbe.
Egy 20x33 cm tepsit kikenünk vajjal, kilisztezzük majd belesimítjuk a piskóta masszát.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 percre .
Ha megsült a piskóta rácson kihűtjük.
Amíg hűl a piskóta addig elkészítjük a pudingot és tejszínhabot.
A tejszínt felverjük kemény habbá.
A két csomag puding port kevés tejjel csomómentesre kikavarjuk.
A tejbe berakunk 6 evőkanál cukrot és feltesszük a tűzre és felforraljuk.
A felforrt tejet ráöntjük a kikevert puding porra összekeverjük visszatesszük a tűzre .
Állandó kevergetés mellet besűrítjük ha felforr lehúzzuk a tűzről langyosra kihűtjük.
A ki hűlt piskóta tetejét kirakjuk az eper szeletekkel majd ráöntjük a pudingot elsimítjuk.
Veszünk egy csillag csöves habzsákot beleszedjük a tejszínhabot .
A puding tetejére habrózsákat nyomunk.
A habrózsák tetejét kidíszítjük eperrel.
2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megszilárduljon.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tejszín mindig hideg legyen mert ha akkor nem lehet felverni.
Hozzávalók: 5 db egész tojás, 5 ek cukor,5 ek liszt,csipet só, 8 dl tej ,2 csomag főzős vaníliás pudingpor,2 dl cukrász tejszín, 40 dkg friss eper.