Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Frankfurti leves 2 recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 13 074 alkalommal

elkészítve: 239 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört (vagy apróra vágott) fokhagymát, egyszer átkeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a csíkokra (nem túl vékonyra) vágott kelkáposztát és a felkarikázott sárgarépát.
Hozzáadjuk a fűszereket és lefedve addig főzzük míg a burgonya és a káposzta megpuhul. A tejfölhöz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, lisztet és simára keverjük.
A levesből egy merőkanálnyit beleteszünk, átkeverjük és a levesbe öntjük. Beletesszük a karikára vágott virsliket is. Pár percet forraljuk és már tálalhatjuk is.

főzési idő: 35 min

Hozzávalók

1 db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4 db közepes burgonya (kb. 70 dkg)
½ fej kelkáposzta (40-50 dkg)
kb. 3 l víz
1 db sárgarépa
1 kk. bors
3 kk. só
2 kk. ételízesítő
2 kk. majoránna
1 kk. kömény (lehet őrölt is)
1 db babérlevél
6 db virsli (füstölt is lehet)
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 kk. fűszerpaprika

Kövess minket a Facebookon is!