megtekintve: 13 074 alkalommal
elkészítve: 239 alkalommal megfőztem én is
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört (vagy apróra vágott) fokhagymát, egyszer átkeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a csíkokra (nem túl vékonyra) vágott kelkáposztát és a felkarikázott sárgarépát.
Hozzáadjuk a fűszereket és lefedve addig főzzük míg a burgonya és a káposzta megpuhul. A tejfölhöz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, lisztet és simára keverjük.
A levesből egy merőkanálnyit beleteszünk, átkeverjük és a levesbe öntjük. Beletesszük a karikára vágott virsliket is. Pár percet forraljuk és már tálalhatjuk is.
főzési idő: 35 min
1 db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4 db közepes burgonya (kb. 70 dkg)
½ fej kelkáposzta (40-50 dkg)
kb. 3 l víz
1 db sárgarépa
1 kk. bors
3 kk. só
2 kk. ételízesítő
2 kk. majoránna
1 kk. kömény (lehet őrölt is)
1 db babérlevél
6 db virsli (füstölt is lehet)
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 kk. fűszerpaprika