Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fehér csokis-pisztáciás krémes piskótatorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 158 alkalommal

elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

A piskóta elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

A krém elkészítése:
A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk a lábost.
Miután kihűlt a krém, betesszük a hűtőbe 2-2,5 órára.
Majd a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük és beleforgatjuk a feldarabolt pisztáciát.
A krémből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez, a többivel megtöltjük a piskótát.

Az omlós tészta elkészítése:
A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a jeges vizet, és jól formázható tésztát gyúrtunk.
A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot, és kakaóport gyúrunk bele.
A 10x14 cm-es bika szilikon forma aljára berakosgatunk a barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuk a formába a többi tésztát, és megsütjük.
A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunk habzsákkal.

sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

A piskótához:
350 g graham-liszt
150 g rétesliszt
100 g xilit
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
100 g napraforgó olaj
5 dl víz

A krémhez:
200 g fehér csokoládé
100 ml habtejszín
1 narancsból nyert narancshéj
70 g sótlan pisztácia

Az omlós tésztához
2 ek víz (jeges víz)
60 g vaj
1 csipet só
2 ek xilit
100 g rétesliszt
1 kk cukrozatlan kakaópor

Kövess minket a Facebookon is!