Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Babka ( lengyel csokis kalács ) recept

A recept értékelése: 2,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 728 alkalommal

elkészítve: 58 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tejet felmelegítjük a porcukorral és az instant élesztővel. Pár percet hagyjuk pihenni. A liszthez keverünk egy csipet sót. Egy másik tálban pedig elkeverjük a cukrot és a tojást. A lisztet a tojásos és az élesztős folyadékokat összekeverjük, hozzáadjuk a vajat és bedagasztjuk a tésztát. Hagyjuk 1 órán át langyos helyen kelni. A csokit durvára lereszeljük, hozzákeverjük a fahéjat, cukrot és a vajat is. Az egy óra kelesztést követően a tésztát kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk nagyjából 50x35 cm-esre. Megkenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. A tekercset félbehajtjuk és megcsavarjuk szorosan, majd püspökkenyérformába rakjuk. Lekenjük a tetejét a tejszínes tojásos keverékkel, és 180 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 45 perc alatt.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, melegen az olvadó csokival , hidegen vajjal egy pohár tejjel felséges !

Hozzávalók

A tésztához:
180 ml 2,8%-os tej
2-3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
60 g kristálycukor
370 g búzaliszt (BL55)
95 g vaj
A töltelékhez
200 g étcsokoládé (45-59%-os)
90 g kristálycukor
1 evőkanál fahéj (őrölt) 95 g vaj
A kenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál tej

Kövess minket a Facebookon is!