rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Áfonyás piskótatekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 188 alkalommal

elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A tojások fehérjét 2 ek langyos vízzel és a sóval felverjük. Hozzáadunk 7 dkg kristálycukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd tovább verjük. Egyszerre beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Papírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 9-10 percig sütjük. Porcukorral meghintett, nedves ruhára borítjuk, és a papírt lehúzzuk.
A 2 ek kristálycukorral elkevert pudingport 4 ek tejben feloldjuk. A többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott pudingport, összeforraljuk, és belevegyítjük a likőrt.
A fele tejszínt a maradék kristálycukorral felverjük. Belevegyítjük az utasítás szerint feloldott zselatint, az áfonya és a pisztácia felét, majd az átkevert pudingba forgatjuk. A krémmel megkent piskótát feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt és vaníliás cukrot felverjük. Végül a habbal bevont tekercset áfonyával és pisztáciával megszórjuk.

sütési idő: 10 min
hőfok: 200 °C

Személyes jó tanács

Kalória: kb 250 kcal/szelet

Hozzávalók

4 tojás
csipetnyi só
12 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojássárgája
12 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
3 3/4 dl tej
1 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős)
1 1/4 dl tojáslikőr
3 lap zselatin
50 dkg áfonya (mélyhűtöttből elég a fele)
40 dkg tejszín
5 dkg aprított natúr pisztácia

Kövess minket a Facebookon is!