

megtekintve: 14 794 alkalommal
elkészítve: 366 alkalommal megfőztem én is
A tojások fehérjét 2 ek langyos vízzel és a sóval felverjük. Hozzáadunk 7 dkg kristálycukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd tovább verjük. Egyszerre beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Papírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 9-10 percig sütjük. Porcukorral meghintett, nedves ruhára borítjuk, és a papírt lehúzzuk.
A 2 ek kristálycukorral elkevert pudingport 4 ek tejben feloldjuk. A többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott pudingport, összeforraljuk, és belevegyítjük a likőrt.
A fele tejszínt a maradék kristálycukorral felverjük. Belevegyítjük az utasítás szerint feloldott zselatint, az áfonya és a pisztácia felét, majd az átkevert pudingba forgatjuk. A krémmel megkent piskótát feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt és vaníliás cukrot felverjük. Végül a habbal bevont tekercset áfonyával és pisztáciával megszórjuk.
sütési idő: 10 min
hőfok: 200 °C
Kalória: kb 250 kcal/szelet
4 tojás
csipetnyi só
12 dkg kristálycukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojássárgája
12 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
3 3/4 dl tej
1 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős)
1 1/4 dl tojáslikőr
3 lap zselatin
50 dkg áfonya (mélyhűtöttből elég a fele)
40 dkg tejszín
5 dkg aprított natúr pisztácia