megtekintve: 11 096 alkalommal
elkészítve: 185 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a száraz anyagokat a cukor kivételével összekeverjük. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a gőz fölött megolvasztott, és langyosra hűtött csokoládét, majd a lisztes keveréket, és a kefirt. Ezt a masszát 2 db 26 cm-es papírral bélelt tortakarikába simítjuk, és 170 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt mindkettőt félbe vágjuk. ( lesz 4 lapunk).
A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük,
A ganache krémhez a tejszínt melegítjük, feloldjuk benne a csokoládét, hűtőbe tesszük, majd felverjük habosra.
Az alsó lapra ganache kerül (1/3), második piskótalap,mascarpone krém, piskóta lap, ismét ganache ( hagyunk kicsit az oldalára és a tetejére) majd a 4.lap. Bevonjuk a maradék krémmel ,bevonhatjuk csokoládéval, majd tetszés szerint díszítjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon könnyű, finom krémes sütemény.
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
400 ml kefir
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
5 dkg kakaó
25 dkg cukor
26 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
A mascarpone krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
300 ml tejszín
vaníliás cukor
Ganache krémhez:
30 dkg csokoládé ( legalább 50 %-os étcsokoládé)
600 ml tejszín
pici rum
Tetejére : csokoládé