megtekintve: 10 351 alkalommal
elkészítve: 222 alkalommal megfőztem én is
A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük. Végül kroketteket formázunk belőlük, kukoricalisztben + lenmag keverékében meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük.
főzési idő: 15 min
Salátával, egy csésze teával önálló vacsora, de a krokett lehet köret is, illetve főzelék feltét is.
2x125g főzőtasakos köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
lenmag
A sütéshez: kókuszzsír