rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lenmagvas köles krokett recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 719 alkalommal

elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük. Végül kroketteket formázunk belőlük, kukoricalisztben + lenmag keverékében meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük.

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Salátával, egy csésze teával önálló vacsora, de a krokett lehet köret is, illetve főzelék feltét is.

Hozzávalók

2x125g főzőtasakos köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
lenmag
A sütéshez: kókuszzsír

Kövess minket a Facebookon is!