Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Charlotte recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 10 512 alkalommal

elkészítve: 174 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

A tojássárgáját krémesre keverem 6 evőkanál vízzel és a cukorral.
Majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehérjét.
Gáztepsiben piskótát sütök.
A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot főzök. (Én vaníliásból szoktam).
A zselatint közben beáztatom a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.
Amikor kihül beleforgatom a felvert tejszínhabot. Madj az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.
A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.
A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Piskótatekercshez:
6 tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
Lekvár

Krémhez:
1 csomag pudingpor
1 zacskó zselatin (a pici zacskó, amelyik akkora, mint a sütőpor)
kevés rumaroma (lehet dió, mandula, ízlés szerint)
2 dl tejszín

Díszítéshez:
kb. 50 dkg marcipán

Kövess minket a Facebookon is!