megtekintve: 16 664 alkalommal
elkészítve: 331 alkalommal megfőztem én is
A tojássárgáját krémesre keverem 6 evőkanál vízzel és a cukorral.
Majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehérjét.
Gáztepsiben piskótát sütök.
A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot főzök. (Én vaníliásból szoktam).
A zselatint közben beáztatom a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint.
Amikor kihül beleforgatom a felvert tejszínhabot. Madj az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletel piskótatekerccsel.
A közepébe öntöm a krémet. Hűtőbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra.
A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Piskótatekercshez:
6 tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
Lekvár
Krémhez:
1 csomag pudingpor
1 zacskó zselatin (a pici zacskó, amelyik akkora, mint a sütőpor)
kevés rumaroma (lehet dió, mandula, ízlés szerint)
2 dl tejszín
Díszítéshez:
kb. 50 dkg marcipán