megtekintve: 6 962 alkalommal
elkészítve: 180 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:a sütött 180 c előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot ,a kefirt, a cukrot ,vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat,hozzáadjuk az olajat,jól kikavarjuk.Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és darált diót simára keverjük.
Veszünk egy 26 cm tortaformát kikenjük olajjal,ki béleljük az alját sütőpapírral ,majd a tésztát belesimítjuk a tortaformába megszórjuk a tetejét magozott meggyel.
Betoljuk az előmelegített sütőbe 25 percre .
Amíg sül a piténk addig felverjük a tejszínt kemény habbá.
Rácson kihűtjük csak utána díszítjük.
Körbevágjuk a tortaformát és kivesszük a pite tortát.
Majd habzsákba szedjük a tejszínhabot habrózsákkal díszítjük a meggyes pite tortát .
A habrózsákba egész meggyet teszünk
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tejszín mindig hideg legyen mert így könnyebb felverni.
Hozzávalók: 1 db 150 g kefir, 1 db 150 g joghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár cukor, , 3 joghurtos pohár liszt,1 joghurtos pohár darált dió,3 db egész tojás, 50 dkg magozott meggy,1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.
A díszítéshez: 2 dl cukrász tejszín, egész meggy .