

megtekintve: 18 292 alkalommal
elkészítve: 294 alkalommal megfőztem én is
Keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal. Egy másik tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tejet, aztán az egészet a tojásokhoz keverjük, sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral vagy kétféle méretű tésztaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle.
Az olajat felhevítjük, és a fánkokat mindkét oldalukon fél percig sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Díszíthetjük színezett cukormázzal, olvasztott csokival, vagy simán csak porcukorral.
2 ek vaj
200 g cukor
2 tojás
650 g liszt
4 ek sütőpor
1/2 kk só
1 tk fahéj
250 ml tej
liszt a gyúródeszka szórásához
olaj a kisütéshez