Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tavaszi mini röszti recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 748 alkalommal

elkészítve: 128 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A cukkinit leöblítjük, nem hámozzuk meg, csak a szárvégeit vágjuk le. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgarépát leszűrjük, konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet.
2. A spenótot csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, fedő alatt 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk, nagyjából felaprózzuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Szűrőtálba fektetünk egy tiszta vászonszalvétát, és nagy lyukú reszelőn előbb belereszeljük a cukkinit, majd a burgonyát. A szalvéta sarkait összefogva-megtekerve kicsavarjuk a nedvességet a zöldségekből, mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a spenótot, a párolt hagymát, a sárgarépát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot és a csipet szerecsendiót. Megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgájákkal.
3. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk kétujjnyi olajat, beleteszünk 4-6 evőkanálnyi masszát, kanálháttal egyenként ellapítjuk őket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük (vigyázat, ha túl gyorsan sülnek, belül nyersek maradnak!). A rösztiket papírkendőre szedjük, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül. Előmelegített tálra halmozzuk, salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Személyes jó tanács

Sült húsokhoz, virslihez, gombához köretként adhatjuk; sajttal megszórva, vegyes idénysalátával önálló étel!

Hozzávalók

Hozzávalók 16 darabhoz:
40 dkg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg zsenge cukkíni
15 dkg spenót
1 kis üveg/doboz sárgarépakocka (kb. 20 dkg )
1 evőkanál margarin
1 csipet őrölt szerecsendió
4 evőkanál liszt
2 tojássárgája
olaj a sütéshez
néhány salátalevél a díszítéshez

Kövess minket a Facebookon is!