

megtekintve: 8 993 alkalommal
elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is
A tésztát elkezdjük főzni, bő sós étolajos vízben.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított felaprított salotta hagymát egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsom további egy perces pirítás, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe, további egyperces pirítás.
Majd ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel és csíkokra felvágott bazsalikom levéllel.
Ha felforrt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarpone krémet ha újra forr kész a tejszínes, mascarpones sajt krémes rák.
A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal.
főzési idő: 15 min
A tésztát sosem szabad teljesen puhára főzni mert ragacsos lesz. Félig keményre kell főzni. A tésztafőző vízből mindig hagyjunk meg, mert a mártáshoz nagyon jó.
20 dkg konyhakész rák
1 db salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db koktélparadicsom
1 dl fehér szárazbor
2 ek olívaolaj
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál szarvasi moscarpone
6 db bazsalikom levél
só, bors, csípet chili
1 csomag spagetti
1ek citromlé