megtekintve: 11 212 alkalommal
elkészítve: 316 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A mascarponét a porcukorral és a tejszínnel habosra keverjük. A
kávéporral, kávéval ízesítjük. Előtte a kávét langyosítsuk fel, és olvasszuk el benne a szelatint. Kevergetve hűtsük le és úgy adjuk a krémhez.
A langyosra hűtött tésztát három egyenlő részre vágjuk és a kávéval belocsoljuk. A krémmel megkenjük, rétegezzük, a tetejét is bevonjuk vele, megszórjuk a kakaóval és
lehűtjük.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tipp: ha több krémet szeretnénk, akkor 15 dkg vajjat keverhetünk hozzá, csak figyeljünk rá, hogy egy hőmérsékletűek legyenek, nehogy a vaj kicsapódjon.
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
vaníliaaroma
A krémhez:
50 dkg mascarpone / natúr vajkrém
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 teáskanál 3in1 kávépor, vagy instant kávépor
1 evőkanál főtt fekete kávé
1 ek. zselatin
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
A belocsoláshoz:
1 dl főtt feketekávé