Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tiramisu szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 479 alkalommal

elkészítve: 148 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: szuckitti

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A mascarponét a porcukorral és a tejszínnel habosra keverjük. A
kávéporral, kávéval ízesítjük. Előtte a kávét langyosítsuk fel, és olvasszuk el benne a szelatint. Kevergetve hűtsük le és úgy adjuk a krémhez.
A langyosra hűtött tésztát három egyenlő részre vágjuk és a kávéval belocsoljuk. A krémmel megkenjük, rétegezzük, a tetejét is bevonjuk vele, megszórjuk a kakaóval és
lehűtjük.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Tipp: ha több krémet szeretnénk, akkor 15 dkg vajjat keverhetünk hozzá, csak figyeljünk rá, hogy egy hőmérsékletűek legyenek, nehogy a vaj kicsapódjon.

Hozzávalók

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
vaníliaaroma

A krémhez:
50 dkg mascarpone / natúr vajkrém
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 teáskanál 3in1 kávépor, vagy instant kávépor
1 evőkanál főtt fekete kávé
1 ek. zselatin

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)

A belocsoláshoz:
1 dl főtt feketekávé

Kövess minket a Facebookon is!