

megtekintve: 11 605 alkalommal
elkészítve: 379 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét egy kevés sóval keményre verjük, majd egyenként hozzáadva a tojások sárgáját tovább keverjük, fakanál segítségével hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. Papírral bélelt formába töltjük, és 180 C fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a túrót egy banánnal összetőrjük, hozzáadjuk a cukrot, a durvára reszelt csokoládét, A zselatint kevés vízzel langyosra melegítve a krémhez adjuk. A keményre felvert tejszínhabot hozzákeverjük.
A kihült tortalap közepét kivágjuk, úgy, hogy jó kétujjnyi piskóta maradjon kőrben és az alján.A banánokat félbe vágva a piskótára tesszük, a krémet belekanalazzuk, és gömb formát alakítunk ki, amit betapasztunk a kivájt, és összemorzsolt piskótával. Pár óráta hütőbe tesszük.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom igazi ünnepi édesség.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
5 kanál cukor
1 dcl olaj
10 dkg liszt
2 kanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
3-4 banán
15 dkg túró
10 dkg étcsoki
12 dkg kristálycukor
4 dcl tejszín
5 gr zselatin