megtekintve: 9 192 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
A sütőt előmelegítjük 200 c.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,vagy szilikonos sütőtő fóliával.
A körtéket meghámozzuk,a magházat karalábé vájóval kivesszük. A tetsíbe rakjuk a magházzal felével ,mindegyik körtét meglocsoljuk citromlével.Majd a leveles tésztát 8 darabra vágjuk,és beborítjuk a vele a körtéket.A maradék tésztából leveleket vágunk és beborítjuk körték tetejét.Villával megszurkáljuk a tésztát,és végezetül felvert tojással megkenjük a tészta tetejét.
Az előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre,amíg a tészta szép pirosra ,ropogósra sül.
Amíg sül a tészta addig megpisítjük a diót,és durvára felaprítjuk. A mascarponéba beletesszük a cukrot,vagy az édesítőt jól kikavarjuk.
Ha megsült a körte megvárjuk míg langyosra kihűl.
Majd megfordítjuk a körtéket a tészta legyen alul ,a magház közepébe bele kanalazzuk a sajt krémet ,és megszórjuk az aprított pirított dióval.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: légkeverés
A körte fél érett legyen ,ne teljesen érett mert akkor szét folyik.
:1 csomag nyújtott leveles tészta,4 db nagyobb puha körte, 10 dkg dió ,250 dkg mascarpone sajt krém,1 citrom leve,2 kanál porcukor,vagy ennek megfelelő xillit,1 kisebb tojás