megtekintve: 9 905 alkalommal
elkészítve: 252 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásfehérjét (pici só) keményre verjük, a vége felé kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, picit tovább verjük, majd a sütőporos lisztet- de azt már csak fakanállal keverjük hozzá.
A krém készítése:
A tojássárgákat a pudinggal és egy kis tejjel simára keverjük.
Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott ét csokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, az egyik lapra kenjük a krémet- kicsi mehet a tetejére és oldalára is. Csokoládémázzal leöntjük, majd nyújtható cukormázból (marcipánból) répákat formázunk, és díszítjük a sütiket. (tetszés szerint díszíthetjük mással is)
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A locsolóknak nagy örömet szerzünk evvel a sütivel.
Hozzávalók a piskótához
4 db tojás
4 ek porcukor
4 csapott ek liszt
1 kk sütőpor , citromhéj
Krémhez
2 db tojássárgája
2 púpozott kanál vanília puding
1.5 dl víz
20 dkg vaj,
20 dkg étcsokoládé (megolvasztva) 10 dkg étcsokoládé (lereszelve)
15 dkg porcukor