

megtekintve: 11 743 alkalommal
elkészítve: 207 alkalommal megfőztem én is
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl. ( időközönként megkevergetjük) Amikor meghűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet. Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krémet.A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!!!
- 2 cs. szögletes vajas keksz
- 2 cs tejszín ízű puding
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 1/2 cs étkezési zselatin
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 1/2 ü magozott meggy
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj