megtekintve: 12 047 alkalommal
elkészítve: 212 alkalommal megfőztem én is
A karikára vágott burgonyát roppanósra előfőzzük, a kelkáposztát laskára vágjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd 3 dl vízzel felöntjük, ételízesítővel megszórjuk és 5 percig főzzük. A tejszínt a kelhez adjuk és az ételsűrítővel kissé besűrítjük, sóval, borssal, szerecsendióval és a petrezselyemmel ízesítjük. A húst kevés olajon morzsalékosra pirítjuk, majd a mustárral, őrölt borssal, sóval ízesítjük. A margarinnal kikent jénai tálba a burgonya felét beletesszük, rá a kel fele, a darált hús, megint kel és végül a maradék burgonya kerül. Előmelegített sütőben megsütjük. Reszelt sajtot is tehetünk rá.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
50 dkg burgonya,
50 dkg kelkáposzta,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
ételízesítő,
petrezselyem,
1,5 dl tejszín,
2 evőkanál ételsűrítő,
szerecsendió,
50 dkg darált hús,
1 evőkanál mustár,
só,
őrölt bors