Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zöldborsófőzelék, zabpehely fasírttal recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 4 263 alkalommal

elkészítve: 125 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A borsót annyi sót vízben tesszük fel főni, hogy az ellepje, ha megfőtt a borsó tejből-lisztből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be. Ha szükséges cukorral ízesítjük.
A fasírtport az utasítás szerint elkészítjük és étolajban kisütjük. Nekem 8 db lett belőle.

főzési idő: 20 min

Személyes jó tanács

Ha gyors ebédet szeretnék készíteni jó választás, hiszen mire a borsó megfő, a fasírt is elkészül.

Hozzávalók

1 kg zöldborsó

fél l tej

2-3 ek búzaliszt



cukor (opcionális)

1 cs. fasírtpor

2,5 dl víz

étolaj

Kövess minket a Facebookon is!