megtekintve: 10 953 alkalommal
elkészítve: 286 alkalommal megfőztem én is
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára.
Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk, és elajándékozhatjuk.
Hozzávalók 28-30 db golyóhoz:
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg mascarpone
1 tábla csokoládé (60%-os)