megtekintve: 33 835 alkalommal
elkészítve: 290 alkalommal megfőztem én is
1. 14 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
2. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
3. Sütőben szinte készre sütjük. Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral kőkeményre felverjük.
4. Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 5-6 percre, amíg szép színt kap a teteje.
sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Tojásfehérjét mindig a férjem veri fel a nagyi réz üstjében kézzel és nem gépi mix-el. A fehérjéhez egy csipet sót adunk, a cukrot akkor adjuk hozzá, amikor már elég szilárd a hab. Olyan keményre tudja felverni, hogy ha az üstöt fejre állítom akkor sem esik ki belőle. :)
14 dkg Rama
7 tojássárgája
14 dkg cukor
14 dkg liszt
1 kk sütőpor
Tetejére:
sárgabaracklekvár
7 tojásfehérje
14 dkg cukor