megtekintve: 13 357 alkalommal
elkészítve: 228 alkalommal megfőztem én is
A saláta készítése:A saláta alapot megfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a kis karikára vágott uborkát, a kockára vágott almát. Majonézt, tejfölt simára keverünk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, kis citromlevet, kevés cukrot. A salátára öntjük, összekeverjük, és egy ovális tálba öntjük.
Töltött tojás: A tojást ketté vágjuk,a sárgáját óvatosan kivesszük, tálban villával össze tőrjük, ízesítjük kis fehér borssal, sóval, adunk hozzá egy kanál tejfölt, majonézt, kis mustárt, petrezselymet, visszatöltjük a sárgák helyébe, és a salátára tesszük.
Sonkatekercs:
8 dkg vajat/margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet, melyet fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük.( apránként adagoljuk) Visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehér borssal ízesítjük. A maradék vajat/margarint hozzáadjuk a kihűlt besamelhez, valamint a reszelt tormát. Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, hűtőbe tesszük. A tekercsek és a tojások tetejét végül aszpikkal átfényezzük.
Kiváló vendégváró- előre elkészíthető, mutatós, és nagyon finom. Sültek mellé tökéletes választás.
Hozzávalók a salátához:
1 kg francia saláta alap
majonéz
mustár
tejföl
kicsi cukor
1-2 db csemege uborka
1 db alma
kevés citromlé
Töltött tojás.
5 db főtt tojás
petrezselyem
mustár
fehér őrölt bors
kis tejföl
kevés majonéz
Tormakrémes sonkatekercs.
10 szelet sonka
18 dkg vaj vagy Ráma margarin
4 csapott evőkanál liszt
2-3 evőkanál reszelt ecetes torma
2 dl főzőtejszín
1 dl tej
só, fehér bors