megtekintve: 5 074 alkalommal
elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt 170 fokra előmelegítem, egy 32 cm-es kapcsos tortafomát kibélelek.
2. Egy edényben a száraz hozzávalókat elkeverem, egy másikban pedig a nedveseket habverővel felverem és kanalanként elkeverve a szárazakhoz adom, sima krémmé keverve.
3. Három részletben, 3 db tortalapot sütök belőle a kapcsos tortafomában 170 fokon, 30-35 percig, amíg tűpróbával megfelelő állagú nem lesz.
Ezután rácson teljesen hagyom kihűlni őket.
4. A krémhez a margarint felverem, hozzáadom a cukrot, magas fokozaton habosra verem. Hozzáadom a vanília aromát, habtejszínt, ételfestéket és puha, sima krémmé verem és vastagon megkenem vele a tortapiskótákat.
5. A habtejszínt felverem, negyedét félre teszem és zöld ételfestéket csepegtetek bele.A sima fehér habbal bevonom a tortánkat.
6. Egy éles késsel, nagyon finoman 5 db tölcsért félbevágok, különböző magasságúakra vágom őket az aljuknál fogva és a habba tapasztom őket.
A többi 3 tölcsért aljuknál megvágva különböző méretűekre alakítom őket és a torta tetején elrendezem őket.
7. Csillag végű habzsákból a zöld habbal halmocskákat nyomok a télifagyikra, így apró fenyőfákat fogunk kapni.
A végén megintjük a tortát áttetsző ehető csillámmal és a fenyőket porcukorral hintjük.
8. Fogyasztás előtt 4 órát hűtőben hűtjük.
sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Piskóta:
- 215 g liszt
- 200 g cukor
- 1 g szódabikarbóna
- 3 g sütőpor
- 1 g só
- 175 g puha margarin
- 120 g tejföl
- 3 db tojásfehérje
- 1 ek vanília aroma
- 120 ml tej
- 1 kk menta aroma
Krém:
- 680 g porcukor
- 450 g puha margarin
- 2 ek. habtejszín
- 1 ek vanília aroma
- 5 csepp zöld ételfesték
Díszítés :
- 200 ml habtejszín
- zöld ételfesték
- 8 db télifagyi
- átlátszó ehető ételcsillám