

megtekintve: 3 980 alkalommal
elkészítve: 81 alkalommal megfőztem én is
A túrót összekeverjük a xilittel, joghurttal, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin.
Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
Közben a tejszínt keményre felverjük.
A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
Az egészet tortaformába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, rátesszük egy tálcára, és félbevágott eperrel díszítjük a tetejét.
Tortához
25 dkg tehéntúró
20 dkg zabpehely
2 dl habtejszín
2 ek zselatin
2 ek xilit
2 dl joghurt
1 citromból nyert citromhéj
1 dl tej
1 csipet só
20 dkg eper
Tetejére
10 dkg eper