rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés Szilvás, túrótorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 147 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tésztához a gőz felett összeolvasztjuk a vajat,és a darabokra tört csokoládét./ Ne legyen meleg/.A tojásokat kettéválasztjuk ,a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas csokoládét .

Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.

2.a masszát sütőpapírral bélelt kb 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 c rá előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából.

Vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.

A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.

3: A szilvapudinghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet ,a cukrot és a fahéjat összeforraljuk ,majd besűrítjük a, a cukrot 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.

4. A túrókrémhez a túrót, a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban forróra melegítjük a zselatint.

5. A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra rétegezzük, majd befedjük a másik tortalappal.

Legalább 2-3 órára a hűtőben tesszük dermedni.

6. A díszítéshez az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal,és az olajjal.

Majd egyenletesen bevonjuk a tortát.



Hűtőbe tesszük dermedni.

Tálalásnál friss szilvával díszítjük.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához.

A piskótához: 4 dkg vaj/vagy margarin/, 5dkg étcsokoládé,6 db tojás, 12 dkg cukor,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, 6 dkg liszt.

Szilvapudinghoz:30 dkg magozott kockára vágott szilva,5dkg cukor,1 teáskanál őrölt fahéj,1 csomag vaníliás pudingpor.

A túrótöltelékhez:

250 g túró,5 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja,és leve, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl hideg tejszín, 2 db zselatin .

A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé,5 dkg vaj, 1 teáskanál étolaj.

Kövess minket a Facebookon is!