megtekintve: 6 107 alkalommal
elkészítve: 124 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a gőz felett összeolvasztjuk a vajat,és a darabokra tört csokoládét./ Ne legyen meleg/.A tojásokat kettéválasztjuk ,a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral ,majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a vajas csokoládét .
Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.
2.a masszát sütőpapírral bélelt kb 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 c rá előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából.
Vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.
A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.
3: A szilvapudinghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet ,a cukrot és a fahéjat összeforraljuk ,majd besűrítjük a, a cukrot 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.
4. A túrókrémhez a túrót, a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban forróra melegítjük a zselatint.
5. A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra rétegezzük, majd befedjük a másik tortalappal.
Legalább 2-3 órára a hűtőben tesszük dermedni.
6. A díszítéshez az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal,és az olajjal.
Majd egyenletesen bevonjuk a tortát.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalásnál friss szilvával díszítjük.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához.
A piskótához: 4 dkg vaj/vagy margarin/, 5dkg étcsokoládé,6 db tojás, 12 dkg cukor,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, 6 dkg liszt.
Szilvapudinghoz:30 dkg magozott kockára vágott szilva,5dkg cukor,1 teáskanál őrölt fahéj,1 csomag vaníliás pudingpor.
A túrótöltelékhez:
250 g túró,5 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja,és leve, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl hideg tejszín, 2 db zselatin .
A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé,5 dkg vaj, 1 teáskanál étolaj.