

megtekintve: 27 256 alkalommal
elkészítve: 265 alkalommal megfőztem én is
A zsemléket vízben megáztatjuk, de ne áztassuk szét. A vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, az egész tojásokat, a hagymákat, fűszereket, majd jól összegyúrjuk.
Pogácsákat formázunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és kisütjük a húsgolyókat.
sütési idő: 30 min
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
1 kg darált sertéstarja
3 zsemle
3 egész tojás
10 dkg zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 tk pirospaprika
1 tk só
1 mk frissen őrölt bors
1/2 l olaj
körethez burgonya igény szerint