megtekintve: 6 085 alkalommal
elkészítve: 148 alkalommal megfőztem én is
A tarjaszeletek legyenek kicsit vastagabbak, és a csontot is hagyjuk rajta. (csonttal sütve, ízletesebb lesz a hús)
Ezután sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem sütésig)
A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben, többször fordítsuk át a húst, hogy egyenletesen piruljon)
Amikor a hússzeletek már szép pirosra sültek, szórjuk közé az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymát, és pár pillanatig süssük együtt.
Ezután öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyőt, és szép lassan, pároljuk puhára a húst.
Amikor a hússzeletek megpuhultak, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára. (egy sűrűbb szaft maradjon alatta)
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.
A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.
sütési idő: 45 min
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplit, majd helyezzük rá a tarjaszelet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk mellé fejes salátát, csemegeuborkát, savanyúságot.....
Hozzávalók a húshoz:
4 vastagabb szelet tarja (csontos)
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt színes bors
1 tk ételízesítő
majoranna
kakukkfű
2 ek zsír
2 dl fehérbor
Hagymás tört krumpli hozzávalói:
1 kg krumpli (pl. sárga)
1 nagy vöröshagyma
2-3 ek zsír
só