Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fűszeres tarjaszelet hagymás krumplival. recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 021 alkalommal

elkészítve: 43 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A tarjaszeletek legyenek kicsit vastagabbak, és a csontot is hagyjuk rajta. (csonttal sütve, ízletesebb lesz a hús)

Ezután sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem sütésig)

A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben, többször fordítsuk át a húst, hogy egyenletesen piruljon)

Amikor a hússzeletek már szép pirosra sültek, szórjuk közé az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymát, és pár pillanatig süssük együtt.

Ezután öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyőt, és szép lassan, pároljuk puhára a húst.

Amikor a hússzeletek megpuhultak, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára. (egy sűrűbb szaft maradjon alatta)

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és néha megkeverve süssük szép világos zsemleszínűre.

A puhára főtt krumplit szűrjük le, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük, melegítsük alaposan össze.

sütési idő: 45 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplit, majd helyezzük rá a tarjaszelet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint adhatunk mellé fejes salátát, csemegeuborkát, savanyúságot.....

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz:

4 vastagabb szelet tarja (csontos)
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt színes bors
1 tk ételízesítő
majoranna
kakukkfű
2 ek zsír
2 dl fehérbor


Hagymás tört krumpli hozzávalói:

1 kg krumpli (pl. sárga)
1 nagy vöröshagyma
2-3 ek zsír

Kövess minket a Facebookon is!