Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kocsonya ( sertés) recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 896 alkalommal

elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk. A körmöt és a fejet ketté ( ill.négyfele ) vágjuk. ( megkérhetjük a hentest is) Feltesszük egy akkora fazékba, hogy bőven elférjen benne, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Befűszerezzük, hozzádobjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket, és lassú tűzön ( éppen csak gyöngyözzön ) több órán keresztül főzzük. A főzés elején óvatosan leszedjük róla a keletkezett habot. Amikor már ? lefordul? a hús a csontról, kiszedjük a húst egy tálcára, a levet óvatosan leszűrjük egy tálba. Az elkészített tálakba ( tányérokra) elosztjuk a kicsontozott húsokat, majd rámerjük a levet. Hidegre tesszük.

főzési idő: 4 min

Személyes jó tanács

Tipp: A tálba leszűrt léről szalvéta segítségével szépen le tudjuk ? húzni? a zsírt.

Hozzávalók

? sertésfej
2 db sertésköröm (hátsó)
1 kicsontozott csülök
kb.60 dkg sertéslapocka
2-3 fej fokhagyma
só, babérlevél, egész fekete bors

Kövess minket a Facebookon is!