megtekintve: 14 010 alkalommal
elkészítve: 272 alkalommal megfőztem én is
A lisztet egy mélyebb edénybe öntjük.
1 dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük a cukrot, és hagyjuk felfutni.
Beleöntjük a lisztbe, hozzátesszük a két egész tojást, a maradék tejet és a rumot.
Addig keverjük, amíg a tészta hólyagos, fényes lesz, és elválik az edény falától
Kicsit meglisztezzük a tetejét és kelesztjük legalább a duplájára.
Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 2 centisre nyújtjuk.
Lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és újra kelesztjük.
Forró olajban megsütjük, először az egyik oldalát fedő alatt - kb. 2 percig -, utána levesszük a fedőt, és a másik oldalát készre sütjük szintén 2 percig, majd papírtörlővel kibélelt tálra szedjük.
sütési idő: 4 min
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
1 kg liszt
2 db tojás
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1-2 evőkanál. rum
5 dl tej
pici só
olaj a sütéshez