Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fánk recept

A recept értékelése: 2,4 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 8 739 alkalommal

elkészítve: 159 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A lisztet egy mélyebb edénybe öntjük.
1 dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzátesszük a cukrot, és hagyjuk felfutni.
Beleöntjük a lisztbe, hozzátesszük a két egész tojást, a maradék tejet és a rumot.
Addig keverjük, amíg a tészta hólyagos, fényes lesz, és elválik az edény falától
Kicsit meglisztezzük a tetejét és kelesztjük legalább a duplájára.
Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 2 centisre nyújtjuk.
Lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és újra kelesztjük.
Forró olajban megsütjük, először az egyik oldalát fedő alatt - kb. 2 percig -, utána levesszük a fedőt, és a másik oldalát készre sütjük szintén 2 percig, majd papírtörlővel kibélelt tálra szedjük.

sütési idő: 4 min

Személyes jó tanács

Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Hozzávalók

1 kg liszt
2 db tojás
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1-2 evőkanál. rum
5 dl tej
pici só
olaj a sütéshez

Kövess minket a Facebookon is!