megtekintve: 3 005 alkalommal
elkészítve: 61 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levet és az aromát.
Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.
2. Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A mascarponet a reszelt limeal és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.
4. A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db kb 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x 5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.
5. Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
sütési idő: 40 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Piskótához:
- 3 db tojás
- 10 dkg félig olvadt margarin
- 12 dkg kristálycukor
- 1 db lime reszelt héja
- fél lime facsart leve
- 250 ml tej
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk vanília aroma
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 1 db lime reszelt héja
- fél lime facsart leve
- 500 ml cukrászhab
Díszítéshez:
- 12 szem eper vékonyra szeletelve
- 1 tálca áfonya
- fél citrom reszelt héja
- egy marék mentalevél