rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Máktorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 914 alkalommal

elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat szétválasszuk, a tojás sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál barna cukrot, a 3 kanál vizet, és haborra kavarjuk.
A tojás fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félig felvertük apránként hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük.
A kikavart tojássárgájához felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a darált mákot és tojásfehérje kemény habját.
Laza mozdulatokkal keverjük össze az alapanyagokat, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a mákos piskótánkat.
180 C előmelegített sütőben 20 percig sütjük. tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e a torta.
Ha megsült a máktorta rácsra tesszük hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet, a túrót villával összetörjük, a pudingport kikeverjük hideg tejjel, majd a túrót és a pudingot összekeverjük, ízesítjük reszelt citrom héjjal.
Ha kihűlt a tortánk akkor három lapot vágunk.
Az első lapot megkenjük meggy dzsemmel, majd a túrókrém felét rákenjük és kirakjuk a magozott meggy felével, következik a második lap, amivel ugyan így járunk el, meggy dzsem, túrókrém, meggy. Majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét pedig citromos cukormázzal vonjuk be, amit úgy készítünk, hogy a porcukrot a citrom lével addig keverjük amíg a cukor elolvad, folyóssá válik.
A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A torta töltés előtt mindig teljesen hűljön ki, mert különben a krémet folyóssá teszi.

Hozzávalók

6 tojás
3 evőkanál barna cukor
3 evőkanál kristály cukor
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál víz
csipet só
6 evőkanál darált mák

Krémhez:
25 dkg túró
1 csomag hidegen kötő vaníliás pudingpor
2 dl tej
20 dkg meggy dzsem
15 dkg magozott meggybefőtt

A Mázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé
15 szem kandírozott cseresznye
1 citrom reszelt héja

Kövess minket a Facebookon is!