

megtekintve: 6 293 alkalommal
elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is
A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (v. meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral, és a szódabikarbónával.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.
A muffin formát béleljük ki szilikonos vagy papír kapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát. (én fagyis kanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Ameddig a muffin sül ízlés szerint verjük fel habbá a Hulalát (v. habtejszínt) majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.
sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel, és reszeljünk rá csokoládét.
Hozzávalók 12-14 db-hoz:
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kakaó (cukrozatlan)
1/ cs sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
5 dkg csokoládé (70%-os)
2 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg tejföl
1 dl habtejszín
20 dkg meggy (cukrozott)