megtekintve: 8 170 alkalommal
elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is
A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk. A zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst, és kicsit együtt dinszteljük. Ha kérget kapott a hús, enyhén sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot, egy gerezd aprított fokhagymát, a pirított szalonnakockát. Megszórjuk pirospaprikával, fedő alatt kis lángon dinszteljük. Annyi kicsi vizet öntünk mindig alá, hogy ne égjen le.
Ha már puha a hús, akkor behabarjuk a tejföllel- amiben egy kanál lisztet simára kevertünk. Egyet rottyan, és tetszés szerinti körettel tálaljuk, ami lehet galuska, csőtészta, makaróni.
Igazi finom retro étel.
1/2 kg disznóhús ( ízlés szerint tarja, lapocka, comb)
1 szelet húsos nyers szalonna
1 paradicsom
1 sárga paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
1 kanál liszt+1 kis pohár tejföl