megtekintve: 7 760 alkalommal
elkészítve: 128 alkalommal megfőztem én is
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket, és pár perc alatt süssük pirosra mindkét oldalát.
Ezután szórjuk meg a vékonyra felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, és résnyire lefedve pároljuk puhára. (közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot egy kevés vízzel)
Amikor a hús már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pirítsuk világos zsemleszínűre.
Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt, forró krumplit, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd keverjük össze úgy, hogy közben a krumpli kissé összetörjön.
főzési idő: 40 min
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a hagymás-tört krumplit, és ízlés szerint csemege uborkával, savanyúsággal, salátával....... kínáljuk.
Hozzávalók a húshoz:
4 szelet sertéstarja (csonttal)
4 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt bors (ízlés szerint)
1-2 késhegynyi pirospaprika (el is hagyható)
2 dl fehér bor
5 dkg zsír
Hagymás-tört krumpli hozzávalói:
kb. 1 kg krumpli
1 db vöröshagyma
5 dkg zsír
1 tk pirospaprika
só (ízlés szerint)