Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hegyaljai betyárpecsenye hagymás-tört krumplival recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 817 alkalommal

elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a hússzeleteket, és pár perc alatt süssük pirosra mindkét oldalát.

Ezután szórjuk meg a vékonyra felszeletelt fokhagymával, majd öntsük fel a borral, és résnyire lefedve pároljuk puhára. (közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot egy kevés vízzel)

Amikor a hús már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pirítsuk világos zsemleszínűre.

Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a leszűrt, forró krumplit, ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd keverjük össze úgy, hogy közben a krumpli kissé összetörjön.

főzési idő: 40 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, majd kanalazzuk mellé a hagymás-tört krumplit, és ízlés szerint csemege uborkával, savanyúsággal, salátával....... kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz:

4 szelet sertéstarja (csonttal)
4 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt bors (ízlés szerint)
1-2 késhegynyi pirospaprika (el is hagyható)
2 dl fehér bor
5 dkg zsír

Hagymás-tört krumpli hozzávalói:

kb. 1 kg krumpli
1 db vöröshagyma
5 dkg zsír
1 tk pirospaprika
só (ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!