Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 905 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, keverjük habosra.

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük, és egyenletesen simítsuk el a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt amelyiken sütöttük.

Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát, és hagyjuk langyosra hűlni. (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen)

Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

A pudingport keverjük simára a tejjel, és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen. (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk)

Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét, kenjük rá egyenletesen.

Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük. (Én zöldre színezett kókuszreszelékkel, és apró cukorvirágokkal szórtam meg)

sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk. (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek)

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 37x33 cm-es gáztepsihez:

5 dkg darált dió
8 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
4 db tojás (nagy)
13 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek forró víz

Vaníliás krém hozzávalói:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 ek kristálycukor
2,5 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín + habfix)

Kövess minket a Facebookon is!