

megtekintve: 8 986 alkalommal
elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is
A húst kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalát elősütjük, tányérra szedjük. A hagymát a zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, együtt dinszteljük tovább, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát. Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és készre, puhára pároljuk. Ha puha a hús, kivesszük egy tányérra, a tejszínben ( tejfölben) simára keverünk 1 púpos kanál lisztet, és behabarjuk a gombás szaftot. Visszatesszük a húst, egy-két percet " összefőzzük". Nokedlivel, vagy tetszés szerint tésztával tálaljuk.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 10 min
Nagyon finom, elkészíthető bármilyen húsból akár csirkéből is.
Hozzávalók:
5 szép nagy szelet disznóhús ( karaj, tarja)
1 nagy fej vöröshagyma
1/2 kg gomba
1 paradicsom
1 paprika
fűszerek: bors, só, pirospaprika
2 dcl főzőtejszín ( vagy tejföl)