megtekintve: 12 477 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszából két lapot sütünk ki, sütőpapírral bélelt kb. 30x30 cm-es tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, a két tortalapból egyforma méretű korongokat vágunk ki. A piskóta morzsalékot nem dobjuk ki.
A tejszínt kemény habbá verjük. A megmaradt piskótából néhány darabot kézzel szétmorzsolunk, és az összes morzsával együtt a tejszínhabba keverjük.
Az egyik korong alját megcsepegtetjük rummal, tejszínt kenünk rá, és ráborítjuk a tetejét. Tálra fektetjük. Ugyanígy járunk el a többi koronggal is.
A tetejét a gyümölcsökkel díszítjük, és megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
A piskótához:
8 tojás
16 dkg cukor
1 csomag sütőpor
16 dkg liszt
6 dkg kakaópor
Krémhez:
5 dl tejszín
5 ek. rum
cukor ízlés szerint
A díszítéshez:
piros nyári gyümölcsök
porcukor