megtekintve: 15 945 alkalommal
elkészítve: 235 alkalommal megfőztem én is
A megtisztított kockára vágott vöröshagymát a felhevített olajban megdinszteljük,majd rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, ,megsózzuk a hagymát,így krémesebb lesz az alap,mert szét fő a hagyma.végezetül hozzáadjuk a megtisztitott,felszeletelt gombát,és a zöldségeket,tovább pároljuk,majd rászórjuk a piros papríkat.Gyorsan elkeverjük nehogy megégjen,felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje.Fűszereket hozzáadjuk,lassútűzön készre főzzük.A tejfölt és a tejszínt kikavarjuk a liszttel és egy kis főzőlével behabarjuk a gombapörköltet,jól kiforraljuk,ízesítjük citromlével és cukorral. Zsemlegombóccal kínáljuk.Következő képpen készül:
2 db száraz zsemlét kockára vágunk szárazserpenyőben megpirítjuk,egy tojást felverünk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk 12 dkg lisztet,1 tk szódabikarbónát,és annyí vizet,Kb 2 dl ,hogy lágy galuska tésztát kapjunk.Beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat,sós bő vízbe kifőzzük,a gombócokat.vizes kézzel gombócokat formázunk. KB 10-15 percig főzzük.ezzel tálaljuk a zöldséges vadas gombapörköltet.
főzési idő: 20 min
A kenyér gombócokat én mindig frissen készítem el.
Hozzávalók:30 dkg csiperke gomba,2 szál sárgarépa,1/2 zeller gumó, 1 nagy fej vöröshagyma,2 db babérlevél,1 tk bors, 1 tk borsíkafű,2 gerezd fokhagyma,1 ek pirospaprika,1 bl tejföl,1 dl főzőtejszín,1 kk keményítő,csípet cukor,citromlé,1 ek olíva olaj