

megtekintve: 77 619 alkalommal
elkészítve: 531 alkalommal megfőztem én is
1. A porcukrot az egész tojásokkal és a tojássárgájával nagyon habosra keverjük,szinte fehéredésig.
2. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,szalakálit és a lisztet.
3. Tésztává gyúrjuk,1 cm vastagra nyújtjuk.
4. A tészta tetejét nyomófával megmintázzuk,majd derelyevágóval a minták széleit elvágjuk. A formát és a tészta tetejét is lisztezzük,ne ragadjon a tészta a formába.
5. Lisztezett konyharuhán egy éjszakán keresztül hagyjuk száradni.
6.Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és világosra sütjük.Nem szabad megbarnítani,kiszárítani!
sütési idő: 15 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
A kvircedli egy babapiskótára emlékeztető sváb sütemény, amit kifejezetten ünnepei alkalmakra karácsony,farsang,lakodalmakra sütöttek.Borleveshez, borozgatáshoz ,a gyerekek kakaóhoz eszegették, mártogatták.
A nyomóminta téglalap alakú fából készült,mind a négy oldalán különböző motívumokkal díszített.
3 db tojás
3 db tojássárgája
25 dkg porcukor
10 g szalalkáli
1 citromból nyert citromhéj
50 dkg liszt