megtekintve: 10 063 alkalommal
elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
1.A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
2.A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
3.A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét,a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
4.Kivajazott, lisztezett 13*23 cm-es püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb.30 percig 165 fokon készre sütjük.Tűpróbával győződjünk meg hogy átsült-e a tészta. Kihűlés után 4 felé vágjuk és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába.A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
5.Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.
Krém:
1.A pudingport keverjük el a cukorral,majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet majd tördeljük bele a fehér csokoládét és főzzük meg. Hűtsük ki.A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük,vagy takarjuk le folpakkal.
2.A vajat a cukorral keverjük habosra,majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot és keverjük össze.
3.Jó egyharmad részt vegyünk el amihez a kakaóport keverjük.Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín,sárga kék és zöld színűre.
Díszítés:
1.A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín,kék,zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4db vállfát és szükségünk lesz egy hosszú szívószálra amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
2.Kb.2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőle.Mindegyikből 2 db-ot ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy én műanyag kávé keverő pálcát raktam ami segítségével a tésztába tudtam szúrni.Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni. Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel,színes cukorral.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta:
6 db tojás
4 dkg dió (pirított darált)
11 dkg finomliszt
12 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
8 dl tej
3 tasak tejszínízű pudingpor
2 ek cukor
35 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg fehér csokoládé
ételfesték (sárga,piros,kék,zöld)
Díszítés:
15 dkg marcipán
8 csepp ételfesték (sárga,piros,kék,zöld)
színes cukorka
cukorgyöngy