Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zselatin virág recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 3 685 alkalommal

elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. Először az átlátszó zselét készítjük el, ez lesz az alap, amibe a minta kerül.
A zselatint 100 ml vízzel elkeverjük, és hagyjuk állni 10-15 percig, amíg összeáll.

2. A víz többi részét a cukorral és borkősavval elkeverjük, majd közepes lángon addig kevergetjük, amíg ki nem tisztul a víz és a cukor feloldódik. Ezután levesszük a tűzhelyről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!

3. Hozzáadjuk az összeállt zselatint és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik.

4. A kész zselatint tölthetjük akár desszertes tányérba, keverő tálba, vagy akár szilikon formába is, nem kell kibélelni. Utóbbinál ügyeljünk rá, hogy előbb egyenletes felületre tegyük a formát, hogy utána ne loccsantsuk ki belőle a zselatint ha megfogjuk a forma széleit.

5. Hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára pihenni, amíg teljesen megdermed. A nem megfelelően dermedt zselatinban szét fog folyni a színes zselatin!

6. A színes zselatinhoz a zselatin port 5 ek. vízzel elkeverjük és hagyjuk 10-15 percig teljesen összeállni.

7. A tej felét a cukorral, vanília aromával összekeverjük, és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik benne, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel!

8. Hozzáadjuk a maradék tejet és a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

9. A zselatint kedvünk szerint színezhetjük és ízesíthetjük aromával, színezékkel és fecskendőbe töltve zselé formázó tűkkel tetszőleges mintákat nyomunk az áttetsző alap zselatinba.

10. Ha elkészültünk, pár órára hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, a formát pár percre langyos vízbe helyezzük, majd kiborítjuk a formából egy sima felületre, vagy pedig egy piskóta lapra.

főzési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Fontos kellékek:
- zselé formázó tűk
- fecskendő

Az átlátszó zselatinhoz:
- 30 g zselatin por
- 400 g kristálycukor
- 1 l víz
- 1 tk borkősav
- ízlés szerint étel aroma

A színes zselatinhoz:
- 10 g zselatin
- 250 ml tej vagy laktózmentes tej
- 100 g kristálycukor
- 1 tk vanília aroma
- ízlés szerint étel aroma

Kövess minket a Facebookon is!