Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rumos dió torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 806 alkalommal

elkészítve: 96 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A pudingot keményre főzzük a vízben (tejben) és kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt margarinnal habosra keverjük. Adunk hozzá egy jó kupica rumot. Fakanállal hozzákeverjük a darált diót.
A piskóta laphoz a tojássárgát a cukorral a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es ( 24) tortaformában megsütjük, kb. 40 perc. ( tűpróba)
A piskótát 3 lapba vágtam , megtöltöttem a krémmel, az oldalát is. A tetejét én most olvasztott csokival öntöttem le , és gabona masszából készült, nyújtható cukormázzal bevont minyonnal díszítettem.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
4 dkg dió
A krém hozzávalói:
25 dkg margarint
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 zacskó Dr.Ootker vaníliás pudingport
3 dc víz ( tej)

Kövess minket a Facebookon is!