

megtekintve: 10 232 alkalommal
elkészítve: 324 alkalommal megfőztem én is
A piskótához ( külön-külön) kis sóval keményre verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzá adagolva a cukrot. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, tovább verve, míg szép habos lesz. A sütőporos lisztet, már csak fakanállal óvatosan adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 C fokon megsütjük. ( kb. 35 perc)
A krémhez a joghurtot egy tálba öntjük a porcukorral együtt, kicsit össze turmixoljuk. A zselatint kb. 1 dcl hideg meggylébe áztatjuk. A hulalát kemény habbá verjük. A megduzzadt zselatint felmelegítjük, a gyümölcshöz adjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény tejszínhabot.
A barna piskótát visszatesszük a formába, megkenjük a krém felével, rátesszük a fehér piskótát, a maradék krémmel megkenjük, az oldalát is. Tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe téve, másnap szeleteljük.
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, könnyű nyári hűsítő finomság.
Hozzávalók: ( 26 cm-es tortaforma)
Fehér piskótához:
3 db tojás
3 kanál cukor
3 kanál rétesliszt
kis só, és 1/2 csomag sütőpor
Barna piskótához:
Ugyanaz mint a fehér piskótánál, csak itt:
2 kanál rétesliszt
1 kanál kakaó
A krémhez:
35 dkg meggy ( vagy egy üveg meggy befőtt)
4 dcl Hulala
20 dkg porcukor
3 doboz meggyjoghurt ( pl.Danon)
20 gr zselatin ( dr.Ootker)