

megtekintve: 10 338 alkalommal
elkészítve: 207 alkalommal megfőztem én is
A szokásos módon húslevest főzünk, a fele mennyiségű zöldséggel.A többi zöldséget felkarikázzuk , a hagymát kockára vágjuk, kis zsíron dinszteljük, hozzáadjuk a kristálycukrot- kicsit karamelizálódik- beledobunk 2 babérlevelet, majd puhára pároljuk. Mikor a hús puha a levest leszűrjük, a megfőtt és párolt zöldségeket összeturmixoljuk, kis levest adunk hozzá. Kevés zsíron kis liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, ráöntjük a zöldséget, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 kanál mustárt, kis citromlevet, tejfölt- ha kell még kis cukrot, kb. 20-25 percig lassan főzzük,míg szép sima mártás lesz.
A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, kissé megpirítjuk. Tálba téve ráütünk egy tojást, kis vizet adunk hozzá, kevés lisztet,sót , petrezselymet, gombócokat formálunk belőle, majd lobogó vízben megfőzzük. A levesben főtt marhahúst szeletekre vágjuk, majd szósszal és gombóccal tálaljuk.
főzési idő: 2 min
Kb.60 dkg marhahús
3-3 szál répa, zöldség
zellergumó
1 vöröshagyma
fűszerek (só, bors)
kis cukor
tejföl
mustár
Zsemle gombóchoz:
2db zsemle
1 tojás
kis petrezselyem
liszt, pici só