

megtekintve: 7 721 alkalommal
elkészítve: 164 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kis cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kis ideig pihentetjük.Két részre osztjuk a tésztát, kőr alakúra nyújtjuk, és négy felé vágjuk, majd kifli formára feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megint kis ideig pihen, majd 200 C fokos sütőbe tesszük, - kevés tejjel megkenjük a kifliket ? és világos barnára sütjük. A sütő aljába kis lábasba vizet teszünk. Még forrón megkenjük egy kis olvasztott vajjal, letakarva kihűtjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, puha vajas kifli, a régi ízeket idézi.
35 dkg liszt
250 ml 28 %-os tej
25 gr élesztő
1 teáskanál só
25 gr olvasztott margarin