Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kovászos kenyér recept

A recept értékelése: 2,9 pont
  • 120+ min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 6 497 alkalommal

elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

A kovászhoz valókat összegyúrjuk, majd állni hagyjuk 24 órát, vagy minimum 12 órát.
A kovászhoz keverjük a többi hozzávalót, majd letakarva 3 órán át kelesztjük, közben óránként átgyúrjuk.
Ha megkelt a tésztát kétfelé vesszük, hosszúkás cipókat formálunk, 200 fokon kb. 30 percet sütjük.
Nagyon finom kenyér lesz belőle.

sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Kovász:
- 30 dkg liszt BL-55
- 2 ek rozsliszt
- 7 gramm szárított élesztő
- 2dl víz

- 30dkg liszt BL-55
- 15 gramm szárított élesztő
- 3dl víz
- 2dkg só

Kövess minket a Facebookon is!