

megtekintve: 6 959 alkalommal
elkészítve: 159 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásfehérjét keményre verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját , majd óvatosan a lisztet. Papírral bélelt nagy gáztepsibe terítjük, és 180 C fokon megütjük.
A pudingot megfőzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal. A meggylé + tej keverékében megfőzzük a búzadarát, beleaprítjuk a meggyet, és még melegen az egyik piskóta lapra kenjük. Ha kihűlt rákenjük a vaníliás tölteléket, megszórjuk apróra vágott barackkal. Ráterítjük a másik lapot, picit lenyomtatjuk, hűtőbe tesszük. Pár óra múlva tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, csokireszelékkel megszórjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Több sütemény " házasságából" született, nagyon finom könnyű , igazi ünnepi nasika.
Piskóta
2X4 db tojás
2X4 evőkanál cukor
2X4 evőkanál liszt
2X 1 kávéskanál sütőpor/
Grízes krém:
1 üveg meggy
1 üveg meggybefőtt leve
3 dl tej
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
Vaníliás krém:
2 csomag vanília puding
2 kanál cukor
8 dcl víz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
pár szem őszibarack ( nektarin)
Tetejére 4 dcl tejszínhab