megtekintve: 17 336 alkalommal
elkészítve: 304 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A vajas-leveles tészta készítése a következő: A lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom és a margarint a közepére feldarabolva, ráhalmozom és betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom, majd a hűtőbe teszem és 30 percenként 3-4-szer nyújtom és hajtogatom.
Az utolsó alkalommal kb.2 mm-re nyújtom a tésztát, amit elfeleztem és a két darabon egyenletesen elosztom a káposztás tölteléket, amit a káposztás kocka készítésnél szokásos módon csináltam meg. Feltekerem a tésztát, majd még a szeletelés előtt felvert tojással megkenem a tekercset és utána kb.1,5 cm-es darabokra felszeletelem. Tepsibe rakva, előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütöm.
Ebből az adagból 53 darabot tudtam sütni.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Természetesen, ha valaki a tésztát készen veszi, vagy előre elkészített tésztát használ kevesebb idő alatt elkészítheti. Kitűnő sörkorcsolya, de ebédre is nagyon jó.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg liszt
1 db tojás a tésztába
1 db tojás kenéshez
1 kávéskanál ecet
pici só
langyos víz szükség szerint
Hozzávalók a töltetlékhez:
1 kisebb káposzta
olaj
só, bors