

megtekintve: 11 953 alkalommal
elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is
1 A paradicsomot, chilipaprikát, fokhagymát és a fűszereket tegyük tálba, öntsük rá az olajat, és hagyjuk állni kb 30 percet.
2 Az élesztőt keverjük el a langyos tejben a cukorral, tetejét szórjuk meg kevés liszttel, takarjuk le konyharuhával és 15 percig kelesszük.
3 Készítsük el a kelt tésztát.Lisztet keverjük el a sóval, felfuttatott élesztővel,és hagyjuk megkelni.
4 Ha megkelt,a hagymát reszeljük le, vagy vágjuk apróra, a paradicsomot és a fűszereket vegyük ki az olajból csepegtessük le, majd keverjük a tésztához a belisztezett munkalapon.
5 Még 15 percig kelesszük, majd formázzuk kerek cipó alakúra.Olajozott tepsire tegyük.
6 Tetejét kenjük meg a tejjel felvert tojássárgájával.
7 Előmelegített sütőben süssük .
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tésztához:
35 dkg liszt
2,5 dl langyos tej
0,5 kocka élesztő
1 csipet cukor
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál só
0,5 dl olívaolaj
6 dkg aszalt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1-2 chilipaprika
1-1 teáskanál friss, vagy szárított bazsalikom, oregánó, kakukkfű
Tetejére:
1 tojás sárgája
1 evőkanál tej