

megtekintve: 1 211 alkalommal
elkészítve: 37 alkalommal megfőztem én is
1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és addig gyúrjuk, amíg formázható tésztát nem kapunk.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket. (2 tálcával jön ki belőle)
3. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
4. Amíg sül a keksz, elkészítjük a habot. A porcukrot és a borkősavat elkeverjük, hozzáadjuk a tojások fehérjét és spatulával picit átforgatjuk. Ezután elektromos habverővel kb 2-3 perc alatt keményre verjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá aromát, vagy ételszínezéket is, de utána adjunk hozzá kis porcukrot is hogy ne legyen folyós a hab.
5. A habot habzsákba töltjük és változatos végű csövekkel virágokat formázunk a kihűlt kekszek tetejére.
6. Fogyasztás előtt egy éjszakán át, száraz helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
Ha lágyabb, máz állagot szeretnénk, pici vizet adjunk hozzá. Ha sűrűbb, tömöttebb habot szeretnénk, pici porcukrot adjunk még hozzá. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig a habot, mert légbuborékos lesz!
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tésztához:
- 280 g gluténmentes liszt
- 100 g kristálycukor
- 22 g porcukor
- 3/4 tk sütőpor
- 2 tk fahéj
- 2 tk gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszermix
- 112 g margarin
Cukorhabhoz:
- 500 g porcukor
- 1/4 tk borkősav
- 3 tojásfehérje
- ízlés szerint aroma, ételfesték